سفر توریستی به کانادا

ساخت وبلاگ

کشور کانادا به دلیل داشتن جاذبه های طبیعی و امکانات رفاهی بسیار؛ هر ساله به عنوان مقصد تعداد قابل توجهی از گردشگران خارجی انتخاب می شود. طبق گزارش سالانه ی سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) طی سال ۲۰۱۸ این کشور میزبان بیش از ۲۱ میلیون گردشگر خارجی بوده است و همواره یکی از محبوب ترین کشورهای قاره ی آمریکا برای گردشگران خارجی به حساب می آید که بسیاری از آنها با توجه به تابعیت خود؛ جهت سفر به کانادا نیازمند به اخذ ویزای توریستی ( Visitor Visa) هستند. هموطنانی که با گذرنامه ی ایرانی خود قصد سفر به این کشور را دارند نیز ابتدا باید برای دریافت ویزای توریستی کانادا اقدام کنند.

گردشگر یا توریست (Visitor)
با استناد به تعریفی که سازمان گردشگری جهانی (UNWTO) از واژه ی گردشگری ارائه کرده است گردشگر یا توریست به فردی اطلاق می شود که از محل سکونت خود به مدت حداقل ۲۴ ساعت به مکانی دیگر ( داخلی یا خارجی) سفر کند. لیکن بنا به این تعریف  برای آنکه سفری توریستی تلقی شود طول مدت اقامت فرد باید کمتر از ۱۲ ماه بوده  و هدف از سفر کسب درآمد نباشد.

هرچند به طور عمده سفرهایی که به منظور تفریح، گذراندن تعطیلات و اوقات فراغت یا دید و بازدید صورت می گیرند به عنوان سفرهای توریستی شناخته شده اند اما این سفرها همچنین ممکن است به هدف درمان، گذراندن دوره های کوتاه مدت آموزشی یا حتی برای مقاصد تجاری نظیر ارزیابی تقاضا و شناخت بازار، آشنایی با صنایع یا شرکت در نمایشگاه ها، همایش ها و کارگاه های مرتبط با حرفه ی فرد نیز صورت پذیرند که همانطور که گفته شد مادامی که منجر به درآمدزایی نشوند جز سفرهای توریستی طبقه بندی خواهند شد.

نظر به توضیحات ارائه شده اقامت در کشور کانادا با ویزای توریستی نیز دارای دو ویژگی عمده است؛ اول آنکه ویزای توریستی برای مدت زمانی محدود و معین به شخص اجازه می دهد که به صورت قانونی در آن کشور اقامت داشته باشد و دوم آنکه یک توریست در کانادا از مجوز کار برخوردار نخواهد بود و هر گونه اشتغال و کسب درآمد برای افرادی که با ویزای توریستی در این کشور به سر می برند غیرقانونی ست. مدت زمان اقامت؛ امری است که برای اخذ ویزا به عنوان توریست نیز عاملی تعیین کننده است زیرا افسری که درخواست ویزای فرد را بررسی می کند و در مورد صدور یا عدم صدور ویزای توریستی تصمیم گیری خواهد کرد باید متقاعد شود که قصد فرد اقامت موقت در کاناداست و پس از گذراندن مدتی که به طور قانونی برای وی در نظر گرفته می شود خاک این کشور را ترک خواهد کرد. برای اثبات این مهم و اخذ ویزای توریستی متقاضی باید واجد شرایطی باشد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.

شرایط موثر در دریافت ویزای توریستی کانادا
به طور کلی در روند دریافت انواع ویزا که ویزای توریستی یکی از آنهاست عوامل بسیاری دخیل هستند که می توانند بر اساس نوع ویزای مورد درخواست و نیز شرایط متقاضی؛ از فردی به فرد دیگر مطلقا متفاوت باشند. در اینجا بنا به آنچه که به طور خاص در اخذ ویزای توریستی بیشترین تاثیر را دارد؛ این شرایط را به سه دسته ی کلی تقسیم بندی می کنیم.

الف) شرایط فردی
سن و وضعیت تاهل از عمده شرایط فردی هستند که در روند اخذ انواع ویزا می توانند تاثیر گذار باشند. این مهم در خصوص ویزاهای توریستی نیز بی اهمیت نیست زیرا همانطور که قبلا اشاره شد اساسا صدور این نوع ویزا بر این پایه استوار است که فرد قصد اقامت دائم و زندگی در کانادا را ندارد و اثبات این امر؛ در پذیرش یا عدم پذیرش درخواست ویزاهای توریستی بسیار تعیین کننده است. فاکتور سن و وضعیت تاهل از این رو می تواند مهم در نظر گرفته شود که ممکن است بر میزان وابستگی و مسئولیت های فرد در کشور محل سکونتش تاثیر بسزایی داشته باشد. به عنوان مثال افسری که درخواست ویزا را بررسی می کند ممکن است در مورد متقاضیان جوان ( زیر ۲۵ سال) و مجرد بیشتر احتمال دهد که هدف از سفر اقامت دائم و زندگی در کاناداست و فرد پس از مدت مقرر خاک آن کشور را ترک نخواهد کرد که در این صورت احتمال رد درخواست ویزا بیشتر خواهد بود. در حالی که افراد مسن تر غالبا به کشور محل سکونت خود از جهات مختلف وابستگی بیشتری دارند و همین وابستگی ها بر موقت بودن اقامت فرد در کانادا و ترک کشور در زمان مقرر دلالت می کند.

با این وجود، عواملی چون سن و وضعیت تاهل اگرچه می توانند موثر واقع شوند اما به خودی خود تعیین کننده نیستند و مجموعه ای از شرایط متقاضی برای تصمیم گیری در مورد درخواست وی در نظر گرفته خواهد شد. لذا متقاضیان ؛ با ارزیابی دقیق شرایط زیر نظر مشاورانی با تجربه و کارآزموده  و ارائه ی صحیح مدارک و مستندات مورد نیاز می توانند اینگونه شبهات را از بین ببرند و شانس صدور ویزای خود را به طور قابل ملاحظه ای افزایش دهند.

شایان ذکر است که در مورد کشور کانادا؛ ویزای توریستی جز معدود انواع ویزاست که جهت اقدام برای دریافت آن؛ فرد نیازمند داشتن حداقلی از تحصیلات و آشنایی با زبان انگلیسی نیست. هر چند که مدارک تحصیلی در صورتی که شرایط کاری و مالی فرد متاثر از آن باشد؛ می توانند مهم تلقی گردند. عدم داشتن سوء پیشینه نیز از عوامل فردی حائز اهمیت است که مشخص می کند شخص برای ورود به خاک کشور کانادا واجد شرایط است یا خیر.

سابقه ی سفرهای خارجی (Travel history) از دیگر عواملی است که بر روند بررسی درخواست ویزای توریستی بسیار موثر است. بر این اساس هر چه تعداد سفرهای خارجی فرد بیشتر باشد شانس وی برای دریافت ویزای توریستی کانادا نیز بیشتر خواهد بود. به ویژه سابقه ی اخذ ویزای شینگن و ویزای توریستی آمریکا به عنوان امتیازی شایان توجه برای متقاضیان ویزای توریستی کانادا در نظر گرفته می شود. بنابراین به متقاضیان ویزای توریستی توصیه می گردد در صورت امکان؛ پیشتر برای اخذ ویزای شینگن اقدام کنند تا شانس خود را برای دریافت ویزای توریستی کانادا افزایش دهند و چنانچه در گذشته برای دریافت ویزای شینگن اقدام کرده اند اما درخواست ویزای آنها به هر دلیلی رد شده است؛ می توانند ضمن تماس با کارشناسان مجرب موسسه ی US VIP GROUP از مشاوره ی رایگان در خصوص شرایط درخواست مجدد این نوع ویزا و اخذ تضمینی آن بهره مند شوند.

ب) شرایط مالی
برای اخذ انواع ویزاهای کانادا شرایط مالی متقاضی از عوامل بسیار تعیین کننده است. در خصوص ویزاهای توریستی شرایط مالی از دو جهت حائز اهمیت است. اول آنکه متقاضی با اثبات تمکن مالی خود نشان می دهد که توانایی دارد تا کلیه ی هزینه های سفر خود و اعضای خانواده اش که وی را همراهی می کنند را تامین کند.

از جهت دیگر، عواملی که شرایط مالی شخص به آنها وابسته است مانند داشتن شغل ثابت  و درآمد مکفی، مالکیت یک بیزینس، داشتن جواز کسب و همچنین ملک یا حتی اتومبیلی که به نام شخص باشد علاوه بر اثبات تمکن مالی فرد حاکی از آن است که متقاضی برای بازگشت به کشور محل سکونتش انگیزه ی کافی دارد.

مدارک مالی که برای اثبات تمکن مالی فرد و همچنین وابستگی های وی (Ties) در کشور محل اقامتش می توانند ارائه شوند را در کنار سایر مدارک مورد نیاز در ادامه بررسی خواهیم کرد.

پ) شرایط خانوادگی
علاوه بر شرایط فردی، شرایط خانوادگی متقاضیان ویزای توریستی کانادا در روند تصمیم گیری در خصوص درخواست آنها حائز اهمیت است.

شرایط خانوادگی از دو جنبه برای دریافت ویزای توریستی مهم تلقی می گردد. اول اعضای درجه ی یک خانواده که در کشور مبدا یا کشور محل اقامت متقاضی ساکن هستند و دوم اعضای خانواده و اقوامی که در کانادا اقامت دارند.

۱- اعضای درجه یک خانواده که ساکن کشور مبدا هستند.
برای درک بهتر این مطلب؛ ابتدا یادآور می شویم که منظور از اعضای درجه ی یک خانواده صرفا همسر و فرزندان مجردی که زیر ۲۲ سال سن دارند می باشد. در صورتی که متقاضی متاهل باشد و هنگام سفر به کانادا یکی از فرزندان زیر ۲۲ سال ( مجرد) یا همسرش وی را همراهی نکنند شانس بالاتری برای اخذ ویزا خواهد داشت زیرا افسری که درخواست ویزا را بررسی می کند به عدم ترک خاک کانادا پس از مدت مقرر کمتر شک خواهد کرد و متقاعد می شود که هدف فرد صرفا سفر به کانادا برای مدتی معین و اقامتی موقت است. به طور کل وابستگی ها و مسئولیت هایی از این دست که فرد در کشور محل سکونت خود دارد و انگیزه ای برای بازگشت وی به آن کشور تلقی می شود تحت عنوان Ties شناخته می شوند که از معانی لغوی آن می توان به گره ها، روابط و قیود اشاره کرد. علاوه بر روابط خانوادگی؛ اموال و دارایی ها در کشور محل سکونت مانند ملک یا اتومبیل، داشتن شغلی ثابت و سابقه ی بیمه، مالکیت یک بیزینس، اشتغال به تحصیل، تعهدات اجتماعی و مواردی از این دست می توانند از انواع وابستگی ها که بازگشت یک توریست به کشور محل سکونتش را تضمین می کنند در نظر گرفته شوند.

نکته ی قابل توجه آن است که هر چند طبق قانون کانادا، تنها همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال جز اعضای درجه یک خانواده و وابستگان فرد (Dependant) به حساب می آیند اما در شرایطی خاص فرد می تواند سکونت داشتن سایر اعضای خانواده ی خود به ویژه پدر و مادرش در کشور محل سکونت خود را به عنوان انگیزه ای برای بازگشت معرفی کند. این در حالی مقدور است که آن شخص به دلیل شرایط ویژه ی سنی، فیزیکی یا روانی برای گذران زندگی به حضور فرد متقاضی نیازمند باشد. به عنوان مثال بیماری یا کهولت سن والدین را در صورتی که عضو دیگری از خانواده که بتواند به امور آنها رسیدگی کند در دسترس نباشد؛ می توان به عنوان دلیلی برای اثبات بازگشت به محل سکونت خود معرفی کرد.

۲- اعضای خانواده و اقوامی که در کانادا سکونت دارند.
از دیگر محسنات اقامت عضوی از خانواده یا اقوام در کانادا آن است که در صورت نیاز آن شخص می تواند به عنوان حامی مالی فرد معرفی شود و نکته ی مهمتر اینکه در صورتی که شخصی که در کانادا سکونت دارد دارای اقامت دائمی کانادا یا شهروند ( Citizen) آن کشور باشد می تواند برای متقاضی دعوت نامه ارسال کند که شانس دریافت ویزای توریستی را به طرز چشمگیری بالا خواهد برد. نکته ی قابل توجه در این مبحث آن است که هر چند افرادی که با ویزای دانشجویی یا ویزای کار یا دیگر انواع ویزا به طور قانونی در کانادا زندگی می کنند واجد الشرایط برای ارسال دعوتنامه نیستند اما اقامت آنها در کانادا همچنان می تواند حائز اهمیت باشد زیرا دیدار آنها ( به ویژه برای والدین) به عنوان انگیزه ی سفر منطقی و پذیرفته ست و شانس دریافت ویزا را بالا می برد.

روی دیگر این سکه آن است که در صورتی که بیشتر اعضای خانواده ی فرد مقیم کانادا باشند ممکن است افسری که پرونده ی وی را بررسی می کند احتمال بازگشت وی به کشور محل سکونتش را کمتر ارزیابی کند؛ چرا که به سبب اقامت اعضای خانواده ی فرد در کانادا ممکن است اینگونه به نظر برسد که وابستگی های فرد ( Ties) در کشور کانادا بیش از کشور محل سکونتش است و این می تواند انگیزه ای برای اقامت دائم وی در آن کشور باشد؛ به عنوان مثال فرد مجردی که والدین، خواهر و برادرش مقیم کانادا هستند).  با این حال، چنانکه گفته شد عوامل و شرایط بسیاری در تصمیم گیری در خصوص صدور یا عدم صدور ویزاهای توریستی نقش دارند و باید مجموع شرایط در نظر گرفته شوند و در چنین شرایطی ارائه ی مدارک و مستنداتی که حاکی از وجود وابستگی های دیگری ( اعم از مالی، اجتماعی و غیره) در کشور محل سکونت فرد است؛ اهمیت در خور توجهی دارد.

به انگیزه های سفر و نیز اهمیت و ساختار دعوتنامه ها و شرایط دعوت کننده در بخش مدارک مورد نیاز جهت اقدام برای ویزای توریستی کانادا بیشتر خواهیم پرداخت و در اینجا تنها به بیان یک نکته بسنده می کنیم که؛ گرچه طبق قوانین مدون برای صدور ویزاهای توریستی کانادا، داشتن دعوتنامه از ملزومات اخذ این نوع ویزا نمی باشد اما در عمل وجود آن در پذیرش یا عدم پذیرش درخواست فرد نقش بسزایی ایفا می کند. از این رو، برای آن دسته از افرادی که عضوی از خانواده یا خویشاوند آنها مقیم کانادا نیستند تنها تحت شرایطی خاص اخذ ویزای توریستی این کشور میسر است که مشاورین مجرب موسسه ی US VIP GROUP میتوانند شما را در فراهم آوردن آن شرایط یاری کنند.

انواع ویزای توریستی کانادا
از آنجا که ویزای توریستی مجوزی برای اقامت موقت در خاک کشور کاناداست. مدت زمانی که یک توریست می تواند در این کشور اقامت داشته باشد و نیز تعداد دفعاتی که مجاز است از مرزهای این کشور بگذرد ( ورود و خروج داشته باشد) ممکن است در ویزایی که برای وی صادر می شود قید گردد.

به طور کل، ویزاهای توریستی کانادا را می توان از این حیث به سه دسته ی عمده تقسیم کرد:

۱- ویزاهایی که برای مدتی کوتاه ( نهایتا ۶ ماه) صادر می شوند و فرد با استفاده از آن تنها یکبار می تواند وارد خاک کانادا شود.

محدوده ی زمانی این ویزاها بنا به هدف فرد از سفر و صلاحدید افسری که پرونده ی وی را بررسی می کند می تواند از چند روز تا ۶ ماه متغیر باشد. این نوع ویزا را Single entry به معنای ” یکبار ورود”  می خوانند  که نشان دهنده ی آن است که فرد با استفاده از این ویزا تنها یک بار از طریق مرزهای هوایی، زمینی یا دریایی اجازه ی ورود به خاک کانادا را خواهد داشت و این به آن معناست که در صورت خروج، حتی در شرایطی که قبل از تاریخ انقضای ویزا باشد نیز قادر به ورود مجدد نخواهد بود و برای ورود دوباره نیاز به اخذ ویزای دیگری خواهد داشت.

۲- دسته ی دوم ویزاهایی هستند که همچون Single entry به لحاظ تعداد دفعاتی که فرد مجاز است از مرزهای کشور کانادا بگذرد محدودیت دارند با این تفاوت که فرد در طول مدت اعتبار ویزایش بیش از یکبار اما به تعداد دفعات مشخص ( به عنوان مثال ۲ بار) می تواند ورود و خروج داشته باشد. این دسته از ویزاهای چند بار ورود همچنین می توانند برای مدت بیشتری نسبت به Single entry معتبر باشند ( مثلا به مدت ۱ سال) لیکن فرد در طول هر سفر نمی تواند بیش از ۶ ماه در کانادا اقامت داشته باشد و باید ۶ ماه پس از ورود از کشور خارج شود و پس از آن در صورتی که ویزا همچنان معتبر بوده و از تمامی تعداد دفعات مجاز برای ورود استفاده نشده باشد فرد می تواند با استفاده از همان ویزا مجددا به کانادا سفر کند.

۳- ویزاهایی که Multiple هستند و در طول مدتی که ویزا معتبر است فرد می تواند مکررا از کانادا خارج شده و مجددا وارد خاک این کشور گردد و هیچ محدودیتی برای گذشتن از مرزهای این کشور نخواهد داشت.

ویزاهای توریستی Multiple نسبت به ویزاهای دسته ی اول و دوم از مدت اعتبار بیشتری برخوردارند. بنا به قوانین کانادا این نوع ویزا حداکثر می تواند برای مدت ۱۰ سال صادر شود که در مورد هموطنانی که با گذرنامه ی ایرانی خود اقدام به دریافت ویزا می کنند؛ از آنجا که گذرنامه های ایران تنها ۵ سال اعتبار دارند؛ ویزای توریستی Multiple نیز نهایتا می تواند برای ۵ سال معتبر باشد زیرا اعتبار یک ویزا هرگز بیش از اعتبار گذرنامه نخواهد بود. در نتیجه به عنوان مثال در صورتی که تنها دو سال از اعتبار گذرنامه ی متقاضی باقی مانده باشد؛ ویزای Multiple نمی تواند اعتباری ۵ ساله داشته باشد و در بهترین حالت برای دو سال ( تا تاریخ انقضای گذرنامه) صادر خواهد شد. لذا؛ توصیه می شود متقاضیانی که مدت اعتبار گذرنامه ی آنها رو به اتمام است قبل از درخواست برای ویزای کانادا؛ در صورت امکان اقدام به تمدید گذرنامه ی خود کنند تا در صورت اخذ ویزای توریستی Multiple برای مدت زمان بیشتری از مزایای آن بهره ببرند.

شایان ذکر است که دارندگان ویزای توریستی Multiple نیز همانند سایر گردشگران ۶ ماه پس از ورود باید خاک این کشور را ترک کنند. به طور کل، مدت اقامت قانونی یک توریست در کشور کانادا پس از هر بار ورود نهایتا ۶ ماه است. از این رو؛ اگر چه اعتبار ویزاهای Multiple می تواند تا ۱۰ سال ( برای اتباع ایرانی تا ۵ سال) باشد و فرد از نظر تعداد دفعات ورود و خروج محدودیتی ندارد اما طول مدت اقامت در هر سفر نمی تواند بیش از ۶ ماه باشد و  فرد علی رغم اینکه اعتبار ویزای وی به پایان نرسیده است؛ ۶ ماه پس از ورود ملزم به ترک خاک کانادا خواهد بود، لیکن بر خلاف ویزای Single entry برای ورود دوباره به این کشور نیازی به دریافت ویزای دیگری نخواهد داشت، مگر آنکه پس از ترک کانادا و قبل از سفر مجدد ویزای Multiple منقضی گردد که در آن صورت تجدید ویزا الزامی ست.

در شرایطی خاص و با ارائه ی دلیلی منطقی یک توریست می تواند برای افزایش طول مدت اقامت خود در خاک کانادا درخواست دهد که این مستلزم پرداخت هزینه ی در نظر گرفته شده برای تمدید مدت اقامت است و در صورت موافقت با درخواست وی می تواند بیش از ۶ ماه به صورت قانونی در کانادا به سر ببرد. در این شرایط؛ فرد می تواند تا مدت معینی که به وی اجازه داده می شود خروجش از کشور را به تعویق بیاندازد که این مدت می تواند بین چند روز تا ۶ ماه متغیر باشد و در هر بار تمدید نهایتا برای ۶ ماه دیگر به فرد اجازه ی اقامت قانونی داده خواهد شد.  توصیه می شود برای ارائه ی این درخواست از ۳ ماه قبل از موعد مقرر برای خروج ( ۳ ماه پس از ورود) اقدام شود. هر فردی در طول هر سفر تا دو بار می تواند برای تمدید مدت اقامتش تقاضا نماید که در صورت موافقت با درخواستش و با فرض صدور مجوز ۶ ماهه؛ نهایتا تا ۱۸ ماه (به طور پیوسته و بدون خروج) می تواند با ویزای توریستی خود در کانادا اقامت داشته باشد و پس از آن ملزم به ترک خاک آن کشور خواهد بود.

در اینجا ذکر این نکته حائز اهمیت است که سوپر ویزای کانادا که تنها برای والدین، پدربزرگ و مادربزرگ افرادی که مقیم دائمی (PR) یا شهروند ( Citizen) کشور کانادا هستند صادر می شود نیز از انواع ویزاهای توریستی به شمار می آید اما به دلیل اینکه شرایط درخواست و دریافت این نوع ویزا با سایر ویزاهای توریستی تا حدی تفاوت دارد در مطلبی جداگانه به شرح و توضیح آن پرداخته ایم.

اقدام برای ویزای توریستی کانادا؛ مراحل و مدارک
دریافت ویزای توریستی کانادا مراحل و ملزوماتی دارد که در این مطلب به آنها پرداخته ایم. پروسه ی دریافت این نوع ویزا را از زمانی که برای آن درخواست داده می شود تا زمان صدور ویزا می توان به سه مرحله تقسیم کرد:

الف) مرحله ی اول: ارائه ی درخواست و ارسال مدارک مورد نیاز
۱- گذرنامه ی معتبر (Valid Passport )
۲- ترجمه ی شناسنامه
۳- ترجمه ی عقدنامه برای افراد متاهل
۴- عکس دیجیتالی
حداقل ۳.۵ در ۴.۵ سانتی متر
با زمینه ی روشن و کیفیت بالا
از روبرو به طوری که کل سر و بالای شانه های فرد مشخص باشد.
۵- دعوتنامه (Letter of Invitation )
دعوتنامه حاوی اطلاعاتی در مورد هر دو نفر ( دعوت کننده و دعوت شونده) است. اطلاعات که در مورد متقاضی ویزا باید در دعوتنامه قید شوند عبارتند از:

نام و نام خانوادگی
تاریخ تولد
آدرس و شماره تلفن متقاضی در کشور محل اقامتش
نسبت متقاضی با شخصی که برای وی دعوت نامه فرستاده است. برای اثبات خویشاوندی ( Proof of relationship) در صورتی که دعوت کننده از اعضای خانواده یا اقوام نزدیک متقاضی باشد با ارائه ی ترجمه ی شناسنامه ی هر دو نفر می توان نسبت خویشاوندی را اثبات کرد.
هدف از سفر به کانادا
طول مدتی که شخص مایل است در کانادا به سر ببرد و تاریخی که از خاک آن کشور خارج خواهد شد.
جزییات اینکه هزینه های سفر را چه کسی بر عهده می گیرد و شخص در طول سفرش کجا اقامت خواهد داشت.
اطلاعات دعوت کننده (Inviter) نیز عبارتند از:

نام و نام خانوادگی
تاریخ تولد
آدرس و شماره تلفن دعوت کننده در کانادا
فتوکپی از گواهی تولد در کانادا، پاسپورت کانادایی یا کارت اقامت دائم
مدارکی که وضعیت اشتغال دعوت کننده در کشور کانادا را نشان می دهند شامل: گواهی اشتغال به کار، فیش های حقوقی، سابقه ی بیمه، نامه ی بانکی، مدارک مالیاتی و …
در صورتی که دعوت کننده مایل باشد خود را به عنوان حامی مالی ( Sponsor) نیز معرفی کند باید نامه ای کتبی و امضا شده را که طی آن متعهد می شود هزینه های سفر متقاضی را بر عهده خواهد گرفت ضمیمه ی دعوتنامه کند.

شایان ذکر است برای متقاضیان سوپر ویزای کانادا دعوتنامه علاوه بر موارد ذکر شده باید حاوی اطلاعات دیگری نیز باشد که در مطالب مربوط به سوپر ویزای کانادا به آن پرداخته شده است.

۶- فرم های مربوطه ( Application) که باید به دقت تکمیل شوند شامل:
فرم درخواست ویزا
فرم مربوط به اطلاعات خانوادگی
۷- مدارک مالی متقاضی
نامه ی بانکی که آن را نامه ی تمکن مالی (Bank Statement) می خوانند و نشان دهنده ی موجودی و گردش حساب بانکی طی ۶ ماه گذشته است. این نامه باید به زبان انگلیسی صادر شود و با مهر امور بین‌الملل بانک ممهور شود.
ترجمه ی گواهی اشتغال به کار، فیش های حقوقی و سابقه ی بیمه
اثبات مالکیت یک بیزینس در کشور محل اقامت؛ ترجمه ی جواز کسب، مدارک مالیاتی، اجاره نامه ی محل کار و …
ترجمه ی سند ملک یا اتومبیل و …
۸- سابقه ی سفرهای خارجی ( Travel history)
تصویر صفحاتی از گذرنامه که ویزاهای اخذ شده و مهر ورود و خروج کشورهایی که متقاضی در گذشته ( عموما طی ۱۰ سال اخیر) به آنها سفر کرده است را نشان دهد.

۹- اثبات وابستگی به کشور محل سکونت ( Ties)
چنانکه پیشتر اشاره شد وابستگی ها جهت تضمینی برای بازگشت فرد به کشور محل اقامتش در مدت مقرر در نظر گرفته می شوند که مدارکی که به اثبات این امر کمک می کنند به طور عمده عبارتند از:

وابستگی های مالی: اموال و دارایی و دیگر مدارک مالی که به آنها اشاره شد.
ترجمه ی گواهی اشتغال به کار و بیمه
ترجمه ی گواهی اشتغال به تحصیل برای دانش آموزان و دانشجویان
اثبات اقامت داشتن حداقل یکی از اعضای خانواده ی درجه یک در کشور محل اقامت (همسر یا فرزند مجرد زیر ۲۲ سال که متقاضی را در سفر به کانادا همراهی نکند).
مسئولیت رسیدگی به سایر اعضای خانواده به ویژه والدین تحت شرایط خاص
مسئولیت های اجتماعی که در مواردی می توانند ضامن بازگشت فرد به کشور محل اقامتش باشد که بنا به شرایط فردی بسیار متفاوت هستند.
۱۰- رزرو بلیط هواپیما ( و در صورت نیاز هتل)
برای درخواست ویزای توریستی لازم است که متقاضی بلیط هواپیمای خود را از قبل رزرو کرده باشد که این نشان دهنده ی تاریخ سفر، طول مدت اقامت و تاریخ خروج از کانادا نیز خواهد بود.

متقاضی افرادی که فاقد دعوت نامه هستند لازم است علاوه بر رزرو بلیط، اقدام به رزرو هتل در کانادا نیز بکنند تا مشخص باشد که در طول مدت سفر خود کجا اقامت خواهند  داشت.

۱۱- مدارک جانبی ( Cover letters)
شرح انگیزه ی متقاضی از سفر به کانادا شامل تفریح، درمان، گذراندن دوره های کوتاه مدت آموزشی، دیدار اعضای خانواده و اقوام و … ( نکته ی قابل توجه آن است که هر چند دانشجوهای خارجی یا افرادی که با ویزای کار به طور قانونی در کانادا اقامت دارند واجد الشرایط برای ارسال دعوتنامه نیستند اما در صورتی که اعضای خانواده ی آنها به منظور دید و بازدید قصد سفر به کشور کانادا را دارند این افراد باید گواهی اشتغال به تحصیل یا کار خود در کانادا را ضمیمه ی پرونده کنند).
شرح برنامه ی سفر و زمانبندی: علاوه بر هدف و انگیزه ی متقاضی از سفر به کانادا برنامه ریزی سفر نیز در پذیرش یا رد درخواست متقاضی می تواند تاثیرگذار باشد. توصیه می شود برنامه ی سفر اعم از دیدار با اعضای خانواده و بستگان، بازدید از مناطق دیدنی، شرکت در مراسمی خاص، گذراندن دوره های آموزشی و… به طور شفاف و با زمانبندی مشخص شرح داده شوند.
۱۲- گواهی عدم سوء پیشینه
ارائه ی گواهی عدم سوء پیشینه برای هموطنانی که با گذرنامه ی ایرانی خود اقدام می کنند و طی ۱۰ سال گذشته در کشوری جز ایران به مدت ۶ ماه یا بیشتر اقامت داشته اند،الزامی ست.

۱۳- بیمه ی مسافرتی
با وجود آنکه خرید بیمه ی مسافرتی که هزینه های درمانی را برای افرادی که با ویزای توریستی به کانادا سفر می کنند اجباری نیست اما به جد توصیه می شود.

قابل ذکر است که برای متقاضیان سوپر ویزا خرید بیمه ی درمانی از یک شرکت بیمه ی کانادایی الزامی ست که در بخش سوپر ویزای کانادا به جزییات بیمه ی مورد نیاز برای این افراد پرداخته ایم.

۱۴- پرداخت هزینه های در نظر گرفته شده برای تشکیل پرونده و بررسی درخواست متقاضی شامل:
هزینه ی تشکیل و بررسی پرونده  (Application fee)؛ برای تمامی متقاضیان
هزینه ی عکس و انجام انگشت نگاری (‌Biometrics fee)؛ برای افرادی که بنا به شرایط سنی و پیشینه ی اقدام برای انواع ویزاهای کانادا نیاز به انجام Biometrics دارند که در ذیل به آن اشاره می شود.
ب) مرحله ی دوم: عکس و انجام انگشت نگاری ( Biometrics)
۱– Biometrics چیست و در چه مراکزی انجام می گیرد؟

پس از تکمیل فرم های مربوطه و ارسال مدارک مورد نیاز، در صورتی که متقاضی ( بنا به شرایط سنی و پیشینه ی اقدام برای ویزای کانادا) نیازمند مراجعه به مراکز معین و انجام Biometrics باشد نامه ای برای وی صادر می شود که تا ۳۰ روز بعد از صدور نامه مهلت دارد که با تعیین وقت قبلی به یکی از دفاتر مربوطه تحت عنوان مرکز درخواست ویزا  (Visa Application Center ) که به اختصار VAC خوانده می شوند مراجعه کند و مرحله ی انگشت نگاری و گرفتن عکس را انجام دهد. برای مراجعه به این مراکز تنها پرینت نامه ی Biometrics و گذرنامه ی معتبر متقاضی مورد نیاز است. برخلاف تصور عموم؛ برای دریافت ویزای توریستی کانادا متقاضی به سفارت مراجعه نخواهد کرد. بررسی پرونده ها و تصمیم گیری در مورد رد یا پذیرش آنها  بدون انجام مصاحبه ی حضوری صورت می پذیرد.

در نتیجه، درخواست کننده با مراجعه به  دفاتر VAC تنها مرحله ی گرفتن عکس و انگشت نگاری را تکمیل خواهد کرد و نیازی به ارائه ی مدارک دیگر نظیر مدارک مالی، دعوتنامه و غیره نخواهد داشت.

با توجه به آنکه در حال حاضر کشور کانادا در ایران سفارت و کنسولگری ندارد؛ هموطنانی که از داخل ایران برای ویزای کانادا درخواست می دهند باید برای مراجعه به یکی از دفاتر VAC به کشور دیگری به عنوان مثال ترکیه سفر کنند و آن دسته از متقاضیانی که با گذرنامه ی ایرانی خود قصد سفر به کانادا را دارند اما در کشور سومی ساکن هستند می توانند به دفاتر VAC در کشور محل اقامت خود مراجعه کنند.

در مجموع ۱۶۲ دفتر VAC در سراسر دنیا وجود دارند که به متقاضیان ویزای کانادا و افرادی که مقیم دائمی کانادا هستند برای بازگشت به این کشور نیاز به گواهی دارند خدمات ارائه می دهند. هموطنان گرامی جهت یافتن یکی از این مراکز در کشورهای همجوار ایران یا کشور محل اقامت خود می توانند به بخش انگشت نگاری در مراکز درخواست ویزا  رجوع کنند.

۲) چه کسانی نیازمند انجام Biometrics هستند؟

تمامی افراد زیر ۱۴ سال و بالای ۸۰ سال از انجام Biometrics معاف هستند و نیازی به پرداخت هزینه ی آن و مراجعه به دفاتر VAC نخواهند داشت. همچنین متقاضیانی که در گذشته برای یکی از انواع ویزاهای کانادا درخواست داده اند و این مرحله را گذرانده اند در صورتی که از آخرین انگشت نگاری آنها کمتر از ۱۰ سال گذشته باشد نیازی به انجام آن ندارند اما در صورتی که ۱۰ سال یا بیشتر از انجام Biometrics گذشته باشد نیاز است که تجدید شود زیرا داده های به دست آمده تا ۱۰ سال معتبر هستند.

بر این اساس، انجام Biometrics برای کلیه ی افرادی که بین ۱۴ تا ۸۰ سال سن دارند و برای نخستین بار درخواست ویزای کانادا داده اند؛ الزامی ست و برای سایر افراد ۱۴ تا ۸۰ سال بستگی به پیشینه ی فرد دارد. در این زمینه دو نکته قابل ذکر است:

نوع ویزای درخواستی در انجام این پروسه اهمیتی ندارد و برای انواع ویزا به شیوه ای  یکسان انجام می گیرد و داده ها به مدت ۱۰ سال محفوظ هستند. در نتیجه در صورتی که متقاضی ظرف ۱۰ سال گذشته برای دریافت نوع دیگری از ویزا اقدام کرده و Biometrics انجام شده باشد نیازی به تجدید آن نخواهد داشت.
آن دسته از متقاضیانی که طی ۱۰ سال گذشته برای هر یک از انواع ویزای کانادا اقدام کرده و مرحله ی Biometrics را گذرانده اند اما درخواستشان به هر دلیلی رد شده و موفق به دریافت ویزا و نهایتا ورود به کانادا نشده اند نیز نیازی به تکرار این مرحله ندارند.
یادآور می شویم که متقاضیان سوپر ویزای کانادا، علاوه بر Biometrics نیازمند انجام معاینه و آزمایش های پزشکی مورد نظر نیز هستند.

پ) مرحله ی سوم: صدور ویزا
پس از انجام مرحله ی Biometrics؛ روند بررسی پرونده و تصمیم گیری در مورد آن به طور معمول بین ۱ تا ۳ ماه زمان می برد. هر چند این زمان با توجه به شرایط پرونده از فردی به فرد دیگر می تواند مطلقا متفاوت باشد و این صرفا یک برآورد تخمینی ست. در این بازه ی زمانی متقاضی یا مشاوری که درخواست ویزای وی را به ثبت رسانده؛ می تواند به صورت آنلاین وضعیت پرونده را پیگیری کند.

پس از تکمیل روند بررسی و اتخاذ تصمیم نهایی، وضعیت پرونده در وب سایت مربوطه (Govement of Canada ) به روز رسانی خواهد شد و به این وسیله فرد از نتیجه ی درخواستش مطلع می گردد. در این مرحله در صورتی که با درخواست متقاضی موافقت شده باشد فرد باید گذرنامه ی خود را جهت صدور ویزا به سفارتخانه ی کانادا بسپارد؛ که در مورد هموطنان مقیم ایران چنانکه گفته شد گذرنامه باید به یکی از سفارتخانه های کانادا در کشور سومی ( مانند ترکیه) تحویل داده شود.

<h2id=”کاروتحصیل”>کار و تحصیل در کانادا با ویزای توریستی

بسیاری از افرادی که به عنوان توریست به کانادا سفر می کنند در پی یافتن فرصتی هستند که بتوانند ویزای توریستی خود را به نوع دیگری از ویزا تبدیل کرده، مدت اقامت خود در این کشور را افزایش دهند و نهایتا بتوانند شانس زندگی و اقامت دائم در این کشور را به دست بیاورند. بنا به قوانین مدون اداره ی مهاجرت کانادا؛ افرادی که با ویزای توریستی در خاک این کشور به سر می برند به هیچ عنوان اجازه ی کار ندارند. اشتغال و کسب درآمد برای این افراد از هر طریقی که صورت پذیرد غیرقانونی است و برخلاف تصور عموم، یک توریست حتی در صورت یافتن شغلی رسمی نیز نمی تواند از داخل کانادا درخواست اجازه ی کار ( Work Permit) بدهد. در نتیجه اگر فردی در طول سفر توریستی خود بتواند فرصتی شغلی در کانادا بیابد؛ نیاز به دریافت ویزای کاری دارد. به این منظور فرد ملزم به خروج از خاک کانادا و اقدام دوباره برای اخذ ویزا بر پایه ی فرصت شغلی به دست آورده ( Job offer) خواهد بود؛  که در صورت موافقت با درخواستش ویزای کاری دریافت می کند و با استفاده از آن می تواند مجددا وارد کانادا شده و مشغول به کار گردد. انجام این مهم؛ خود شرایطی را می طلبد که در بخش ویزای کاری کانادا به آنها پرداخته شده است.

در مورد اجازه ی تحصیل، طبق قانون؛ یک توریست برای گذراندن دوره ای آموزشی که طول آن ۶ ماه یا کمتر است نیازی به دریافت اجازه ی تحصیل ( Study Permit) نخواهد داشت و شرکت در دوره های کوتاه مدت آموزشی برای شخصی که با ویزای توریستی در کانادا اقامت دارد قانونی است اما در صورتی که طول دوره ی مورد نظر بیش از ۶ ماه باشد شخص برای شرکت در آن باید اجازه ی تحصیل (Study Permit) دریافت کند.

نکته ی قابل توجه در چنین شرایطی آن است که اگر یک زوج با ویزای توریستی وارد خاک کانادا شوند و یکی از آن دو موفق به دریافت اجازه ی تحصیل (Study Permit) برای گذراندن یک دوره ی تحصیلی شود؛ همسر وی می تواند اجازه ی کار نامحدود ( Open Work Permit) بگیرد که به شخص اجازه می دهد به شیوه ی قانونی و  به طور تمام وقت به هر شغل و فعالیتی که در چارچوب قانون پذیرفته است بپردازد.

به شرایط کار برای دانشجویان خارجی در بخش قانون کار در کانادا برای دانشجویان بین المللی به تفصیل پرداخته ایم.

<h2id=”سفر-به-کانادا-از-ایالات-متحده-ی-امریکا”>سفر به کانادا از ایالات متحده ی آمریکا

از سئوالات عمده ای که ممکن است برای متقاضیان ورود به کانادا مطرح باشد چگونگی سفر به این کشور از خاک ایالات متحده ی آمریکاست.

هموطنانی که با گذرنامه ایرانی و اخذ انواع ویزای آمریکا وارد خاک این کشور می شوند در صورتی که تمایل دارند به کانادا سفر کنند نیازمند دریافت ویزای توریستی کانادا خواهند بود.

افرادی که تبعه ی ایران و مقیم دائمی و قانونی آمریکا هستند یعنی دارندگان کارت اقامت موسوم به Green card؛ برای سفر به کانادا نیازی به دریافت ویزای توریستی نخواهند داشت اما در صورتی که از طریق مرزهای هوایی قصد ورود به این کشور را داشته باشند؛ پیش از سفر باید به صورت آنلاین فرمی را تکمیل کنند که مشخصات فردی، اطلاعات شغلی و مالی، سوءسابقه و مواردی از این دست در آن  درج خواهد شد. تکمیل این فرم و پرداخت هزینه ی آن به معنای تسلیم درخواست برای دریافت مجوز الکترونیکی برای سفر (Electronic Travel Authorization) خواهد بود که آن را به اختصار eTA می خوانند. پس از ثبت درخواست؛ معمولا در مدت بسیار کوتاهی ( بین چند دقیقه تا چند ساعت) نتیجه از طریق پست الکترونیکی (Email) به فرد ابلاغ می شود. هر چند در مواردی ممکن است بررسی درخواست تا چند روز به طول بیانجامد. در صورت موافقت با درخواست فرد؛ مجوز مزبور به طور خودکار برای شماره ی گذرنامه ی وی صادر می شود ( برخلاف ویزا نیازی به تحویل گذرنامه جهت صدور مجوز ورود نیست). فرد با استفاده از آن گذرنامه نهایتا تا ۵ سال می تواند به دفعات به کانادا سفر کند. هر چند در صورتی که اعتبار گذرنامه ی متقاضی کمتر از ۵ سال باشد اعتبار این مجور نیز تا آخرین روزی که گذرنامه اعتبار دارد خواهد بود و پس از منقضی شدن گذرنامه و تمدید آن با شماره ی گذرنامه جدید لازم است مجددا برای دریافت eTA اقدام کند. افراد مقیم آمریکا برای سفر به کانادا علاوه بر گذرنامه ی خود ( که eTA برای آن صادر شده است) باید Green card خود را نیز ارائه دهند.

یادآور می شویم که دارندگان Green card در صورتی که از طریق مرز زمینی یا دریایی بخواهند وارد خاک کانادا شوند نیازی به دریافت eTA ندارند و تنها باید گذرنامه و Green card خود را همراه داشته باشند.

افرادی که شهروند (Citizen) آمریکا هستند نیز بدون نیاز به دریافت ویزای توریستی یا eTA و تنها با ارائه ی گذرنامه ی آمریکایی خود می توانند به عنوان توریست از طریق مرزهای هوایی، زمینی یا دریایی به کانادا سفر کنند؛ لیکن تمامی شرایط و ضوابط ویزاهای توریستی نظیر خروج پس از ۶ ماه و نداشتن اجازه ی کار قانونی در مورد اتباع یا افراد مقیم آمریکا نیز صادق است.

هموطنان گرامی؛

برای کسب اطلاعات بیشتر و طرح سوالات خود می توانند از طریق اطلاعات مندرج در صفحه ی تماس با ما با کارشناسان US VIP GROUP تماس بگیرند و از خدمات مشاوره ی رایگان بهره مند شوند و یا فرم ارزیابی ویزای توریستی  را تکمیل و ارسال کنند تا یکی از کارشناسان این موسسه ضمن بررسی شرایط فردی و درخواست متقاضی با ایشان تماس حاصل کند.

تماس با ما

ویزای توریسی کانادا

نوشته های سوفیا...
ما را در سایت نوشته های سوفیا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : سوفیا sophialewis918 بازدید : 173 تاريخ : چهارشنبه 19 شهريور 1399 ساعت: 17:19