زندگی در آمریکا

ساخت وبلاگ

ایالات متحده ی آمریکا پس از روسیه و کانادا سومین کشور پهناور جهان است. این کشور همچنین با جمعیتی بیش از ۳۲۷ میلیون نفر پس از چین و هندوستان سومین کشور پرجمعیت دنیاست؛ با این وجود به دلیل مهاجرت های صورت گرفته طی دو قرن گذشته به لحاظ گوناگونی نژاد و ملیت ساکنان آن؛ آمریکا متنوع ترین کشور جهان محسوب می شود که همین امر به سبب چندگانگی فرهنگی (Multiculturalism) ؛ زندگی را برای مهاجران به ویژه در مناطق شهری پرجمعیت تا حد قابل ملاحظه ای تسهیل کرده و نسبت به کشورهایی که آمار مهاجر پذیری پایین تری دارند فرصت ها و شرایط مطلوب تری را برای افراد تازه وارد فراهم می آورد. از شهر‌های پر جمعیت‌ آمریکا می‌توان نیویورک، لس آنجلس، شیکاگو، هیوستون، فیلادلفیا و فینیکس را نام برد.

حکومت فدرال آمریکا
ایالات متحده آمریکا متشکل از ۵۰ ایالت است که دولت فدرال آمریکا به صورت یکپارچه بر آنها حکومت می کند. با این وجود هر ایالت دارای دولت مستقلی نیز می باشد که در امور داخلی و وضع قوانینی که صرفا در آن ایالت لازم الاجراست دارای اختیارات کامل است. به عنوان مثال دولت های ایالتی در وضع قوانین راهنمایی و رانندگی مستقل عمل می کنند و این قوانین در ایالات مختلف متفاوت هستند.

از این رو؛ با توجه به آنکه در قانون اساسی ایالات متحده آمریکا با صراحت بر نظام فدرالی تاکید شده؛ نظام تقسیم کار مشخصی میان دولت فدرال و دولت‌های ایالتی در نظر گرفته شده است که اختیارات و وظایف هر یک را محدود و مشخص می کند. در واقع اگرچه دولت های ایالتی در امور داخلی و وضع قوانین ایالتی مختار هستند لیکن در امور خارجی به صورت یکپارچه تحت حکومت دولت فدرال آمریکا قرار دارند و تابع قوانین وضع شده و تصمیمات اتخاذ شده توسط دولت فدرال می باشند. به طور عمده تصمیم گیری در مورد امور خارجی، تشکیل ارتش، اعلان جنگ، ضرب سکه و چاپ اسکناس از اختیارات دولت فدرال آمریکاست و دولت های ایالتی صرفا بر امور داخلی حاکم هستند.

هر چند طی دو قرن گذشته به ویژه بعد از اجرای طرح‌های رفاهی اختیارات و مسئولیت دولت فدرال در امور اجتماعی و اقتصادی به مراتب افزایش یافته است اما همچنان در مقایسه با دیگر کشورها، دولت فدرال آمریکا از اختیارات کمتری در امور داخلی کشور برخوردار می باشد.

شرایط اقلیمی
ایالات متحده آمریکا دارای طیف وسیعی از پوشش گیاهی و گونه های جانوری ست که ناشی از وسعت قلمروی این کشور است. مجاورت این کشور با دو اقیانوس ( از شرق اقیانوس اطلس و از غرب اقیانوس آرام) و داشتن دو مرز خاکی ( از شمال با کانادا و از جنوب با مکزیک) سبب  تنوع آب و هوایی قابل توجهی در مناطق متفاوت آن شده است. به عنوان مثال آب و هوا در هاوایی استوایی، در آلاسکا قطبی، در گریت‌ پلینز خشک، در سواحل کالیفرنیا مدیترانه‌ای و در گریت‌ بیسین بیابانی است.

این گوناگونی شرایط اقلیمی باعث شده است که مناطق مختلف ایالات متحده برای کشت انواع محصولات کشاورزی مساعد باشد. حجم بالای تولید و صدور محصولات کشاورزی در مطرح کردن این کشور به عنوان یک قدرت اقتصادی در عرصه ی بین المللی نقش موثری داشته‌ است.

اقتصاد آمریکا
اقتصاد ایالت متحده آمریکا کاپیتالیستی از نوع سرمایه‌ داری می‌باشد.

ثابت بودن نرخ رشد تولید ناخالص داخلی، پایین بودن نرخ بیکاری، بالا بودن سطح تحقیقات و تداوم سرمایه گذاری ها اعم از داخلی و خارجی از مهمترین ویژگی های اقتصادی ایالات متحده آمریکا در چند سال اخیر بوده است. برخی از ویژگی‌‌های بارز اقتصاد این کشور عبارتند از: وجود منابع طبیعی فراوان، تولید انبوه، زیربنای توسعه یافته و مصرف گرایی که خود منجر به رونق اقتصادی می گردد.

ایالات متحده آمریکا بزرگترین وارد کننده در دنیاست و به لحاظ حجم صادرات؛ طبق آمار مندرج در اطلاعات نامه جهان (The World Factbook) از سازمان سیا (CIA) این کشور با حجم صادرات بیش از یک و نیم میلیون دلار در سال ۲۰۱۷ پس از اتحادیه ی اروپا و چین سومین صادرکننده ی جهان شناخته شده است. این کشور همچنین با تولید ناخالص بیش از ۱۳،۰۰۰ میلیارد دلار، یعنی‌ حدود ۲۰ درصد از تولید ناخالص کل جهان، بزرگترین اقتصاد دنیا را داراست. بیشترین محصولات تولیدی آمریکا عبارتند از: مواد شیمیایی، تولیدات نفتی، فولاد، صنایع و تجهیزات هوایی، ماهواره، صنایع معدن، چوب، مواد غذایی و تولیدات کشاورزی. با وجود اینکه تولیدات کشاورزی ایالت متحده آمریکا تنها ۱ درصد از تولیدات ناخالص ملی این کشور را شامل می شود اما همین سطح حدود ۶۰ درصد از کل تولیدات کشاورزی در دنیا را تشکیل می دهد که چنانکه پیشتر اشاره شد این امر به تبدیل آمریکا به یکی از بزرگترین صادرکننده های دنیا کمک شایانی کرده است.

به طور کل به دلیل بالا بودن حجم صادرات و واردات، رونق تولیدات داخلی، سرمایه گذاری های مستقیم خارجی و مبادلات بازرگانی قابل توجه در عرصه ی بین الملل؛ ایالات متحده آمریکا همواره به عنوان موتور محرک اقتصاد جهانی معرفی می شود.

علی رغم نقاط قوت و محاسن برشمرده، نظام اقتصادی آمریکا با مشکلات و چالش های قابل توجهی نیز رو به رو است؛ که از آن بین وجود بدهی های داخلی و خارجی، افزایش هزینه های تامین اجتماعی و افزایش روز افزون قیمت نفت از مهمترین دغدغه های اقتصادی آمریکاست.

تماس با ما

زندگی در آمریکا

نوشته های سوفیا...
ما را در سایت نوشته های سوفیا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : سوفیا sophialewis918 بازدید : 181 تاريخ : چهارشنبه 19 شهريور 1399 ساعت: 17:21